Laden Evenementen

« All Events

Biografiecursus voor ouders en leerkrachten door Jacques Meulman

zaterdag 2 november, 09:30 - 12:00

Biografiecursus voor ouders en leerkrachten

Jacques Meulman geeft een biografiecursus bestaande uit 7 sessies voor ouders en leerkrachten op de Vrije School aan de Abbenbroekweg. De cursus geeft je inzicht in de samenhang tussen de gebeurtenissen in je biografie en een dieper besef van de betekenis van je levensloop.

Over de inhoud van de cursus schrijft Jacques Meulman het volgende:

Elke ochtend begint met een inleiding op algemene (universele) wetmatigheden in de levensloop. Dat zijn wetmatigheden die voor elke mens, waar ook ter wereld, gelden. Geboorte en dood zijn bijvoorbeeld twee van zulke (overduidelijke) universele wetmatigheden, die voor iedereen gelden. Ook je plaats in het gezin (enig kind, of oudste, jongste, middelste, enz.) of doorgemaakte kinderziektes, de tandenwisseling, en nog veel meer, tot in de volwassenheid en ouderdom toe hebben een universele kant. Maar hoe die gebeurtenissen in een iemands eigen (jouw) biografie verschijnen is volstrekt individueel. 

 Na de inleiding gaan we aan de hand van oefeningen (individueel, in twee- of drietallen) onderzoeken of en hoe deze wetmatigheden in de eigen biografie terug te vinden zijn. 

 

Aanmelden graag vóór 5 juli 2019 via mail naar ey.fernandez@gmail.com.

Na je aanmelding krijg je in link gestuurd voor de betaling. Na ontvangst van betaling is de inschrijving definitief.

Gegevens

Datum:
zaterdag 2 november
Tijd:
09:30 - 12:00

“Wij werken met het meest kostbare materiaal op aarde: kinderen.”

Vrijeschool Wonnebald