Biologisch dynamisch imker opleiding

Altijd al willen weten hoe het zit met de bloemetjes en de bijtjes? Wist u dat de bijen, vlinders, zweefvliegen en andere vliegende insecten onze aandacht meer dan nodig hebben? Als biologisch dynamisch imker kunt u de bijen ondersteunen in hun bestaan, in vol contact met de bijen en de omgeving. Imkeren voor de bijen en de natuur. Wilt u hier meer over weten? Dat kan!

Leslocatie: BS Wonnebald, Mozartlaan 189, 2551 Den Haag
Lestijden: 8 Zaterdagen | 9.30-15.30 februari tot september (zie lesplan).
– voor koffie en thee wordt gezorgd; zelf lunch meenemen –
Kosten: €300,- (incl. boek “Bijen” van Rudolf Steiner & entree B.D. imkerdag)
Lesplan: zie https://tinyurl.com/w5unbnq

Vrijeschoolleerkracht en Meester Imker Kim van den Berg zal in 2020 voor de 6e maal een imkeropleiding van 8 bijeenkomsten op de zaterdag tussen februari en september vormgeven. Tijdens de bijeenkomsten wordt een kleine groep cursisten meegenomen in het biologisch dynamisch imkeren. Met het hart door Kim haar bevlogenheid en het wezen van de bij; voor het eerst een raam vol met bijen lichten is iets dat u niet snel zal vergeten! Met het hoofd door het theoretisch boek “Bijen” van Rudolf Steiner, en met de handen door deze ‘uit de mouwen te steken’ en op praktische wijze aan de slag te gaan in de verschillende bijenkasten (waar de volken in leven) in de tuin van basisschool Wonnebald.
Verschillende andere activiteiten zullen in de leergang worden meegenomen als deze zich voor doen; imkers in opleiding kunnen assisteren bij het scheppen van een zwerm, waarna deze zwerm een nieuwe behuizing betrekt. Het winterklaar maken van de volken of bijvoeren van een zwerm. Een bezoek aan de landelijke BD imkerdag in Zeist is een vast onderdeel van de leergang.
Al met al een prachtige leergang die u voorbereidt om zelf actief met een bijenvolk te gaan samen leven.

AANMELDEN:
Er is beperkt plaats, er zijn totaal slechts 8 plekken beschikbaar. Wacht niet te lang met reageren. Aanmelden graag via het aanmeldformulier.

“Onderwijzen is ook opvoeden. Onderwijs gaat verder dan alleen goed leren lezen of rekenen.”

Vrijeschool Wonnebald