Nieuwbouw update – sloop- en bouwwerkzaamheden

Den Haag, februari 2022

Betreft: sloop- en bouwwerkzaamheden aan de Mozartlaan 187-189

 

Beste omwonenden van Wonnebald,

 

Lange tijd was het stil rondom de sloop en (ver)nieuwbouw van basisschool Wonnebald. Nu kunnen we jullie meer vertellen: het ontwerp is afgerond, de omgevingsvergunning is aangevraagd en de aanbesteding is gestart. De sloop- en omgevingsvergunning inclusief kapvergunning is in te zien via overheid.nl.

 

Als alles volgens planning verloopt, dan zullen de sloop- en bouwwerkzaamheden na de zomervakantie 2022 starten. In het uiterste geval starten we na de herfstvakantie 2022. Wij verhuizen dan naar een tijdelijke locatie in Houtwijk. In het jaar 2024, ongeveer anderhalf jaar na de start, komen we weer terug naar ons prachtige nieuwe gebouw aan de Mozartlaan.

Er zijn zorgen geuit over de verkeersveiligheid en geluidshinder tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden. De aannemer zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de (verkeers)veiligheid wordt gewaarborgd en geluidshinder zo beperkt mogelijk wordt gehouden. De gemeente Den Haag zal daar, waar nodig, op handhaven.

We informeren jullie voor de start van de sloopwerkzaamheden verder. Dan kan de aannemer – die daarbij aanwezig zal zijn – de praktische zaken over de bouw doornemen. Ook is dan duidelijk bij wie jullie tijdens de bouwperiode op locatie met vragen terecht kunnen. Als jullie al eerder zorgen of aandachtspunten met ons willen delen, dan kan dat natuurlijk ook. We ontvangen die graag op nieuwbouw@wonnebald.nl.

Op de website van Wonnebald (www.wonnebald.nl/nieuwbouw) staat een impressie van ons nieuwe gebouw. Blijf de website volgen voor het laatste nieuws! We hopen jullie zo goed te informeren.

Met vriendelijke groet,

 

Yvette Broumels (Olles Huis) en Iris Wielenga-Beijer (Basisschool Wonnebald)

 

Link naar pdf: 22-2 Informatiebrief omwonenden aanvraag omgevingsvergunning, februari 2022

“Wij leren kinderen zich te verbinden met de natuur”

Vrijeschool Wonnebald