Tuinwerkdag 9 februari 2019

Zaterdag 9 februari is er weer een tuinwerkdag. We hebben er dit jaar voor gekozen om de tuinwerkdagen af te wisselen tussen de zaterdag en de vrijdagmiddag. De vorige tuinwerkdag was op een vrijdagmiddag en we hebben toen met een groepje ouders veel werk verzet. Zowel de natuurtuin als ons groene schoolplein zijn fijne speelplekken. Om deze speelplekken zo fijn te houden is er wel onderhoud nodig. Door middel van de tuinwerkdagen waarbij we met een aantal leerkrachten en ouders aan het werk gaan kunnen de tuin en het plein mooie en veilige plekken blijven.

Verder zijn de tuinwerkdagen ook gezellige dagen waarbij de kinderen fijn met elkaar kunnen spelen of helpen en de ouders kunnen elkaar in een informele sfeer ontmoeten.

Wat doen we zoal op een tuinwerkdag; snoeien, de jonge elzen en berken die uitgezaaid zijn weghalen, het sprokkelpaadje vrij maken, de houtsnippers terug vegen, de vijver leeghalen, de wilgentenentunnel invlechten en nog veel meer.

Voor bij de lunch wordt er altijd een heerlijke pan soep gekookt! Hoe meer mensen er zijn, hoe gezelliger en hoe meer werk we kunnen verzetten. De tuinwerkdag begint om 10.00 uur en duurt meestal tot ongeveer 15.00 uur. Je hoeft er niet de hele tijd bij te blijven. Als je een uurtje vrij hebt om te helpen is dat al erg fijn!

Hopelijk tot 9 februari.

Namens het team, Eefje Helleman

“Leerkrachten geven op Wonnebald het goede voorbeeld. Elke opvoeding is immers zelfopvoeding.”

Vrijeschool Wonnebald