Verdiepingsavonden Constitutiebeelden & Temperamenten

Vraag je je wel eens af waarom het ene kind ’s avonds als een blok in slaap valt, terwijl het ander kind de slaap maar niet kan vatten? Waarom het ene kind altijd koud is en niet meer kleding aan wil, terwijl het andere kind er oververhit bij loopt en vergeet om zijn vestje uit te trekken? Waarom het ene kind graag ontbijt met een bord havermoutpap en het andere kind liever alleen een crackertje eet?
We kunnen onze kinderen nog beter begrijpen als we weten waar deze verschillen of overeenkomsten tussen kinderen vandaan komen.

Graag nodigt Eefje Helleman u uit om vier lezingen over de constitutiebeelden en temperamenten bij te wonen. In de aula van Wonnebald bespreekt zij wat constitutiebeelden zijn, hoe we ze kunnen herkennen en hoe we deze beelden kunnen gebruiken om onze kinderen te ondersteunen en begeleiden bij het opgroeien.

De avonden hebben verschillende thema’s en zijn van 20.00 uur tot 21.30 uur.
De avonden zijn vrij toegankelijk. Na afloop zal er bij de uitgang een fooienpot staan voor wie een kleine bijdrage wil geven voor deze avonden. Je kunt je per avond opgeven bij ehelleman@wonnebald.nl.

De reeks omvat de volgende data en thema’s:
27 november 2019- De pedagogische constitutiebeelden
29 januari 2020- De heilpedagogische constitutiebeelden
4 maart 2020- De constitutiebeelden van Sigaud
22 april 2020- De temperamenten

“Wij leren kinderen zich te verbinden met de natuur”

Vrijeschool Wonnebald